TopRijbewijs.nl

Theorie

Nieuwe theorieVanaf januari 2015 komt er een nieuw systeem voor het afnemen van het theorie examen bij het CBR. Het huidige klassikale afnamesysteem voor CBR-theorie examens zal veranderen in het nieuwe ITEC-systeem. De antwoordkastjes maken plaats voor individuele touch screens en meteen na het beantwoorden van de laatste vraag wordt al duidelijk of de toets voldoende is gemaakt. Het grootste verschil met het huidige systeem is dat in één examenlokaal iedere kandidaat een andere een andere serie vragen voorgeschoteld krijgt. Aan het type vragen verandert niets dus de inhoud blijft hetzelfde

Alle theoriecertificaten hebben een geldigheid van 1,5 jaar.

Om praktijklessen voor de bromfiets te mogen volgen dient er eerst een theoriecertificaat behaald te worden, dit kan al vanaf 15,5 jaar.

Wanneer u reeds een B-rijbewijs heeft, hoeft u voor het behalen van het E-rijbewijs niet opnieuw een theorie examen af te leggen.

Het examen voor het autorijbewijs kunt u pas afleggen op het moment dat u in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat. U mag dus wel rijles volgen en of examen aanvragen wanneer u geen certificaat heeft. Het behalen van het theoriecertificaat kan vanaf 16,5 jaar.

Bent u in het bezit van een automaat rijbewijs, maar wilt u toch graag het schakel rijbewijs behalen dan dient u wel een nieuw praktijkexamen af te leggen, maar hoeft u niet opnieuw het theorie examen af te leggen.